SABER admin

Old Motorcycle Association

U bent hier

6 - 19 april - Expo : Motor Legends ...

Door OMA op 27 maart, 2015 - 14:30

Motor Legends.... meer dan 60 droommotorfietsen

Tijdens de Paasvakantie wordt Autoworld voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Motorworld': in die periode staat namelijk een tentoonstelling op het programma die volledig aan motorfietsen gewijd is. Op de mezzanine van de 1e verdieping van het museum zullen dan meer dan 60 van de mooiste legendarische motorfietsen kunnen worden bewonderd.

/en/media/full-1000-800/motor-legends-expo-autoworld-brussels-6-19-04-2015-2.jpg

Hoewel de rode draad van de tentoonstelling de evolutie van de motorfiets door de jaren heen is, zal uiteraard de nodige aandacht worden besteed aan ons patrimonium in de vorm van een aantal machines die ons land in de motorwereld een ijzersterke reputatie bezorgden: Minerva, FN, Gillet, Saroléa…  De tentoonstelling is voor Saroléaook de gelegenheid om uitsluitend op 6 april in avant-première met zijn recentste creatie uit te pakken. Die nieuwkomer krijgt een vooraanstaande plaats naast de Saroléa Atlantic Major van 1960, een van de laatste modellen van het merk uit die jaren.

Tijdens de overzichtstentoonstelling wordt ruim aandacht besteed aan de grote motorlanden zoals Engeland (met BSA, Triumph, Norton, Ariel...), Japan (met merken als Honda (zoals de CB750 MK0), Kawasaki, Suzuki, Yamaha…),Duitsland (met BMW, waaronder de R90S) en Italië (met Ducati, waaronder de 916 Senna).

/en/media/full-1000-800/motor-legends-expo-autoworld-brussels-6-19-04-2015.jpg

Alle motorfietstypes zullen op de tentoonstelling vertegenwoordigd zijn:

  • de crossmotorfietsen - aangezien België een indrukwekkend aantal wereldkampioenen in deze categorie telt, zoals Stefan Everts, Joël Smets en Eric Geboers, om er maar enkelen te noemen...
  • de rallyraid-motorfietsen, waarvan sommige aan Paris-Dakar hebben deelgenomen... Wie herinnert zich in dit verband nog de Cagiva Elefants in de kleuren van Lucky Strike?
  • de supersport- en andere wegracemotoren, waaronder de Moto2-fiets waarmee Esteve 'Tito' Rabat vorig jaar met het team van Marc VDS de wereldtitel veroverde.

Er zal ook heel wat plaats worden vrijgemaakt voor de 'Cafe Racers', de cultmotorfietsen die in de jaren '60 het straatbeeld in Engeland kleurden en die nu aan een comeback bezig zijn. De vernieuwde belangstelling voor deze lichte en snelle eenzitters met hun retrostijl, hun lage sturen en hun minimale stroomlijnen werd tijdens het recente autosalon van Brussel nog maar eens bevestigd. In dit verband speelt België overigens een vooraanstaande rol op het vlak van de customisation van dit type motorfietsen. Een positie die we onder meer te danken hebben aan Fred Krugger, Spark's Motorcycles en MotoKouture, specialisten die internationale erkenning genieten!

De motorfietsen die in Autoworld zullen worden tentoongesteld, worden uitgeleend door clubs, privé-eigenaars en officiële verdelers.

Praktische informatie:

Autoworld - Esplanade van het Jubelpark – 1000 Brussel

Iedere dag open - zelfs op maandag - van 10.00 u tot 18.00 u

* € 9/volw. * € 7/senioren en studenten * € 5/kinderen 6-13 jaar * gratis kinderen jonger dan 6 jaar

Info: www.autoworld.be of +32.2.736.41.65 – en Facebook fanpage

web ontwikkeling: saber studio